logo-jumbo-bezorgservice
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn-bezorgservice
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €70
 • 27.000+
logo-plus-bezorgservice
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

logo-picnic-bezorgservice

Picnic bezorgservice

Picnic is een van nieuwste online supermarkten van Nederland. Met een minimum bestelbedrag van slechts €35,00, geen bezorgkosten en een heel betaalbaar assortiment maakt Picnic online boodschappen doen mogelijk voor iedereen. Picnic bezorgt alleen in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam maar ook in Zwolle, Leeuwarden, Drachten, Arnhem en Almelo. Bestellen doe je in de gebruiksvriendelijke Picnic App waar je zo’n 10.000 verschillende artikelen kunt vinden. Picnic bezorgt op een vast moment in jouw wijk. Op de ochtend van bezorging ontvang je een bericht met de exacte bezorgtijd. Via de App kan je precies zien hoe laat de bezorger er is. Op deze pagina lees je alle informatie! 

Waarom bestellen bij Picnic?

 • Geen bezorgkosten
 • Bestellen kan al vanaf €35,00
 • Vaste bezorgmomenten voor maximale efficiëntie 
 • Op de ochtend van bezorging krijg je een bezorgtijd op 20 minuten precies
 • Prima aanbod met lage prijzen
 • Picnic neemt ook retourpakketjes van DHL mee!
BezorgkostenGratis!
Minimum bestelbedrag€35,00
BezorgtijdenElke dag, 08:00 – 22:00
BetaleniDeal en automatische incasso
AssoritimentCirca 10.000
Laatste update1 juni 2024 door Michiel

review-picnic-bestellen-bezorgservice

Online boodschappen bestellen bij Picnic: hoe werkt dat?

Picnic is een ware revolutie als het gaat om online boodschappen doen. Het bedrijf begon in 2015 en besloot om het helemaal anders te doen dan de traditionele supermarkten. Vanuit grote magazijnen bezorgen dagelijks honderden elektrische wagentjes langs een vaste bezorgroute de boodschappen bij duizenden Nederlanders aan huis. Waar online boodschappen bestellen bij veel supers vaak nog erg duur is bewijst Picnic het tegendeel: geen bezorgkosten, een minimum bestelbedrag van maar €35,00 en een prima aanbod met betaalbare prijzen. Hieronder vertellen we je precies hoe boodschappen doen bij Picnic werkt. 

Online boodschappen bestellen bij Picnic

 1. App installeren

  Picnic werkt alleen met een mobiele App. Deze is gratis te downloaden voor Android en iOS.

 2. Aanmelden en wachtlijst

  In de App kan je je aanmelden door een nieuw account te registeren. Woon je binnen het bezorggebied, dan kom je meestal eerst even op een wachtlijst. Dat komt omdat Picnic met vaste routes werkt en jouw adres daar even ingepast moet worden.

 3. Boodschappen doen

  Ben je toegelaten? Dan krijg je een melding in de App. Je kunt nu jouw eerste bestelling plaatsen. Kies alle benodigde boodschappen. Picnic heeft een prima aanbod met alle bekende A-merken en ook een eigen huismerk. Met de zoekfunctie en via de verschillende productcategorieën vind je eenvoudig de gewenste producten. Mis je iets? Laat dit dan weten. Als meerdere klanten een product missen dan voegen zij deze vaak toe.

 4. Bestelling afronden

  Alle producten gevonden die je zocht? Dan klik je op jouw winkelmandje om de bestelling af te ronden. Hier kies je een van de voorgestelde bezorgmomenten. Zoals je zult zien heb je niet heel veel keuze in bezorgdagen- en tijdstippen. Dat komt omdat Picnic werkt met vaste bezorgroutes. Om die reden is gratis bezorging mogelijk. Betalen kan vooraf via iDeal, later kan je automatische incasso toevoegen.

 5. De boodschappen worden bezorgd

  Op de ochtend van de bezorgdag krijg je een bericht met het precieze bezorgmoment. Deze is doorgaans op 20 minuten precies. Zodra de bezorgauto onderweg is krijg je bovendien een melding. Vanaf dat moment kan je de bezorger live volgen in de App. Zo weet je precies hoe laat hij of zij er is!

Waar bezorgt Picnic?

Picnic bezorgt op dit moment in ongeveer 125 plaatsen in Nederland. Dit zijn met name de grotere steden zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam. Maar ook in steeds meer kleinere steden is Picnic beschikbaar. Denk dan aan Leeuwarden, Drachten, Zwolle, Deventer, Apeldoorn, Nieuwegein, Bussum en Spijkenisse. Het bezorggebied breidt zich in rap tempo uit. Op de website van Picnic kan je eenvoudig een postcodecheck doen. Je ziet dan meteen of ze al bij jou bezorgen. Wel is het zo dat het model van Picnic met name rendeert in grotere plekken. Ze moeten het hebben van een grote dichtheid en veel bestellingen in 1 wijk of straat om de kosten dekkend te houden. De kans dat Picnic dus beschikbaar wordt in jouw dorp of kleine stad is klein! Wil je jouw boodschappen nog sneller laten bezorgen? Bekijk dan ook eens de voordelen van flitsbezorgers zoals Gorillas en Flink. Wil je iets bijdragen aan een schonere wereld? Kijk dan ook zeker eens naar de Finse supermarkt Foodello

Aanbiedingen en kortingscodes juni 2024

Picnic biedt standaard boodschappen voor de laagste prijs. Elke nacht vergelijkt de supermarkt haar prijzen met die van Albert Heijn, Jumbo, PLUS. Aldi en Lidl worden voor zover bekend niet meegenomen. Is een product ergens anders goedkoper? Dan past Picnic automatisch de prijs aan. Zo weet je zeker dat je altijd de laagste prijs betaalt voor jouw boodschappen. Daarnaast vind je in de App natuurlijk ook nog de actieproducten. Dit zijn boodschappen tijdelijk in prijs verlaagd. 

Promocode voor nieuwe klanten en vriendenkorting
Voor nieuwe klanten biedt Picnic dikwijls speciale acties en promo’s. Populair is de €5,00 of de €15,00 korting op jouw eerste bestelling. Dit is vaak een vriendencode waarmee je iemand anders lid kunt maken bij Picnic. Bestelt iemand voor het eerst de boodschappen met jouw persoonlijke code? Dan krijgt de nieuwe klant bijvoorbeeld €5,00 korting op de eerste bestelling, en jij krijgt ook nog een een klein shoptegoed. 

Review Picnic

Picnic onderscheidt zich met een laag minimum bestelbedrag en standaard gratis bezorging. De App werkt zeer gebruiksvriendelijk, de bezorgers en medewerkers zijn ook zeer klantgericht. Het aanbod is voldoende, de prijzen zijn net zo laag als bij de andere grote supers. Groot voordeel is dat je altijd verzekerd bent van een vast bezorgmoment en dat je heel precies weet hoe laat de bezorger er is. 

0,0
Rated 0 out of 5
0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Voordelen Picnic

 • Je betaalt geen bezorgkosten
 • Bestellen kan al vanaf €35,00
 • Scherpe prijzen die elke nacht worden vergeleken met andere supermarken
 • Vast bezorgmoment in de week, tot 20 min. nauwkeurig
 • Je volgt de bezorger live in de App

Nadelen Picnic

 • Picnic is alleen beschikbaar in de (grotere) steden
 • Je komt vaak eerst op een wachtlijst voordat je kunt bestellen
 • De keuze uit bezorgmomenten is relatief beperkt (maar hierdoor is gratis bezorging dus wél mogelijk)
 • Assortiment is voldoende, maar stuk kleiner dan AH, Jumbo en PLUS

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


Is bezorging bij Picnic gratis?

Ja, bij Picnic betaal je nooit bezorgkosten. Doordat ze werken met vaste bezorgroutes kan Picnic heel efficiënt routes rijden en betaal jij niet extra’s voor de bezorging aan huis.

Is er een minimum bestelbedrag?

Bij Picnic bestel je voor minimaal €35,00. Bezorging is altijd gratis.

Hoe snel bezorgt Picnic?

Bestel je voor het eerst? Dan kom je eerst op een wachtlijst. Het kan dan even duren voordat jouw eerste bestelling wordt geleverd. Ben je eenmaal toegelaten? Dan heb je de keuze uit een aantal vaste bezorgmomenten in de week. Hoe meer mensen in jouw buurt bestellen bij Picnic, hoe groter de keuze in bezorgdagen- en tijdstippen.

Hoe kan Picnic zo goedkoop zijn en gratis bezorgen?

Picnic werkt heel efficiënt vanuit strategisch gelegen hubs door het hele land. De supermarkt weet precies wat er besteld wordt en kan dus heel gericht inkopen. Picnic bezorgt alleen in dichtbevolkte steden waar zij vaste routes rijden. Op die manier kunnen zij heel voordelig de boodschappen aan huis bezorgen.

Kan ik ook zakelijk bestellen?

Ja, Picnic is ook heel geschikt voor bedrijven. Groente, fruit, brood, beleg vind je allemaal in de App. Hier gelden dezelfde voorwaarden als voor consumenten (bestellen vanaf €35, geen bezorgkosten). Betalen kan veilig en eenvoudig met automatische incasso.