logo-jumbo-bezorgservice
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn-bezorgservice
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €70
 • 27.000+
logo-plus-bezorgservice
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Hoe duur is boodschappen bezorgen?

Online boodschappen doen is hot! En dat is ook niet vreemd. Het wordt ons als consument steeds gemakkelijker gemaakt om onze boodschappen via internet te bestellen. Er zijn immers steeds meer supermarkten die het assortiment ook online beschikbaar maken. En daarbij komt dat er in steeds meer plaatsen in Nederland ook thuisbezorgd wordt. In deze blog gaan we verder in op de bezorgkosten. Want hoeveel moet je betalen om alles thuisbezorgd te krijgen? Verschillend de tarieven per supermarkt? En kan ik ook korting korting krijgen op de servicekosten? Lees hieronder direct verder of bekijk de tabel met bezorgkosten.

Overzicht bezorgkosten per supermarkt

SupermarktBezorgkostenGratis bezorgen?
Albert Heijnv.a. €2,50Ja, bij actieproducten
Jumbov.a. €4,95Ja, bij actieproducten
PLUSv.a. €6,00Ja, bij actieproducten
COOP€4,99Ja, bij actieproducten
Hoogvliet€5,99Ja, bij actieproducten
Picnic€0,00Standaard
Overzicht servicekosten boodschappen bezorgen per supermarkt

Tarieven van flitsbezorgers zijn voordeliger

De bezorgkosten van flitsbezorgers in Nederland zijn standaard €1,80. Bij een heel laag orderbedrag kan dit nog wat hoger zijn (o.a. bij Flink en Gorilla’s). Ook de minimale bestelbedragen zijn flink lager dan bij traditionele supermarkten. Zo kun je vaak vanaf €5 of €10 al een bestelling plaatsen terwijl veel grotere supers minimale bestellingen van +/- €50 rekenen. Zij bezorgen op dit moment alleen in grotere steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Hoe worden de bezorgkosten berekend?

Veel mensen denken dat online boodschappen doen duur is. Het is goed om te melden dat de prijzen in de online supermarkt altijd even laag zijn als in de fysieke supermarkt. Dus de prijzen op bijvoorbeeld Jumbo, PLUS of AH zijn net zo laag als in de winkel. Wel is het zo dat er vaak servicekosten in rekening gebracht worden voor het bezorgen. Dit zijn kosten voor het verzamelen, inpakken en bezorgen van de boodschappen. Uitzondering hierop is op dit moment dus Picnic. De gemiddelde servicekosten bedragen zo’n 5 euro. Maar hierbij moet je ook de voordelen meerekenen. Je bent immers geen benzinegeld en eventueel parkeergeld kwijt. Ook bespaar je een boel tijd en moeite. Voor mensen die houden van comfort en gemak is online boodschappen doen dus zeker een uitkomst. Zie ook: Hoe werkt boodschappen bezorgen?


Waarom kosten betalen voor boodschappen bezorgen?

Misschien doe jij al wel jaren boodschappen. Altijd maar naar de supermarkt toe. Uren per maand loop je er rond. Altijd hetzelfde rondje, altijd dezelfde boodschappen. Dat moet toch veel makkelijke kunnen? Altijd die vervelende files voor de kassa. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over uitverkochte producten of die vervelende parkeerplaats waar altijd iemand jouw plekje pakt. Veel mensen ervaren boodschappen doen als een grote frustratie. Mede doordat het ongelofelijk veel tijd kost. Het online bestellen is dan echt een uitkomst. De servicekosten staan zeker in verhouding tot het gemak dat ervaart van de bezorgservice.

Wat zijn de voordelen van online boodschappen doen?

Veel supermarkten bieden het tegenwoordig aan: boodschappen bestellen. Iedereen weet vaak voordat hij/zij de boodschappen gaat doen al welke producten er gekocht moeten worden. Een boodschappenlijstje wordt daarvoor veel gebruikt. Je kun ervoor kiezen om de boodschappen zelf op de computer of telefoon op te slaan. Een persoonlijk digitaal boodschappenlijstje dat je vervolgens kun bestellen. Een online winkelmandje dat je na het bestellen krijgt thuisbezorgd. Dit levert je per maand uren vrije tijd op die je kunt besteden aan bijvoorbeeld koken, hobby’s of bezoeken van vrienden. Je doet veel minder impulsaankopen, vist nooit achter het net bij producten die zijn uitverkocht en kunt profiteren van alle folder-aanbiedingen.

Plaats een reactie