logo-jumbo-bezorgservice
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn-bezorgservice
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €70
 • 27.000+
logo-plus-bezorgservice
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Hoe werkt boodschappen bezorgen?

Het klinkt te mooi om waar te zijn toch? Alle boodschappen online bestellen om ze vervolgens thuisbezorgt te krijgen? Helemaal niet! De afgelopen jaren hebben een aantal Nederlandse supermarkten zoals AH.nl, Jumbo.com en het nieuwe Picnic hard gewerkt om dit voor jou mogelijk te maken. Gewoon alle boodschappen via de webwinkel bestellen. Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Zou jij hier gebruik van maken? Misschien heb je nog wat twijfels. Op deze pagina lees je waarom wij vinden dat boodschappen thuisbezorgen de toekomst is en hoe dit precies werkt. Vervolgens kun je zelf je eerste bestelling plaatsen door op de bestelknop hieronder te klikken. Geniet snel van je eerste bezorging.

Kan ik de boodschappen laten thuisbezorgen?

Bijna iedereen kan tegenwoordig thuis de boodschappen laten afleveren. Dus dat geldt in dichtbevolkte provincies als Noord-Holland, Zuid-Holland, provincie Utrecht maar ook zeker in Zeeland, Limburg en Drenthe. Daarvoor hoef je alleen maar je online winkelwagentje vol te gooien en af te rekenen. Boodschappen bezorgen kan bij iedereen in Nederland. Op sommige plekken zoals de eilanden en afgelegen gebieden in het noorden, oosten en zuiden van Nederland wordt nog maar beperkt bezorging aangeboden. Kijk altijd op de website van de supermarkt om te kijken of er bij jou thuis wel wordt geleverd (vaak is er een postcodecheck aanwezig). Wanneer je de boodschappen thuis krijgt bezorgd brengt de koerier alle artikelen tot aan de voordeur (soms zelfs tot in de keuken). Ook al woon je in een flatgebouw of grote villa, de boodschappen hoef je zelf niet meer te tillen.

Hoe werkt de bezorging?

Wanneer je de bestelling hebt geplaatst wordt deze door de supermarkt verwerkt. Alle producten worden netjes door een van de medewerkers verzameld om vervolgens naar het distributiecentrum gebracht te worden. Hier wordt je bestelling opgeslagen voor de bezorging. Wanneer een bezorgrit begint rijd de bezorger van huis naar huis om de boodschappen af te leven. Bij de bestelling geef je altijd aan wat de richttijd is dat de bezorger bij je thuis moet komen. Sommige supermarkten sturen een smsje of maken gebruik van track-en-trace. Zo weet je altijd wanneer de boodschappen bezorgd worden. Sommige winkels zoals de PLUS en COOP doen de bezorging niet vanuit een hub / distributiecentrum maar vanuit de lokale winkels. Dit komt eigenlijk overeen met de werkwijze van flitsbezorgers als Flink, Getir, Zapp of Gorilla’s. Nadat je besteld hebt verzamelt een medewerker de bestelling en overhandigd die gelijk aan de koerier.

Overzicht boodschappen bezorgproces

 1. Bestelling plaatsen

  Aangezien je om te bestellen niet in de supermarkt komt moet je dit via internet doen (middels smartphone, tablet of laptop). Online boodschappen doen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Voordeel is dat je snel en eenvoudig de boodschappen aanklikt in de websuper. Alle boodschappen staan gesorteerd op groep (bijvoorbeeld wasmiddel, bieren, groenten en ga zo maar door). Je ziet direct welke producten in de aanbieding zijn.

 2. Bestelling doorvoeren

  Je bestelling komt binnen en wordt verwerkt in de systemen van de supermarkt. Er wordt een check gedaan of de betaling is voldaan.

 3. Rit inplannen

  Tegelijkertijd wordt jouw gekozen bezorgdag en tijd (bezorgslot) ingeplant. Er kunnen natuurlijk maar een maximum aantal boodschappenkratten in de bezorgbus. Deze planning is cruciaal voor een goede en snelle logistieke afhandeling.

 4. Oderpicking

  Op de dag dat jij de boodschappen thuisbezorgd krijgt gaat een van de personeelsleden de boodschappen verzamelen. Alle artikelen worden in kratten klaargezet en gereed gemaakt voor verzending.

 5. Uitlevering

  Op het moment dat de koerier zijn bus vol heeft met alle bestellingen rijdt hij weg richting zijn eerste afleveradres. Jij kunt bij veel supers een indicatie bekijken van de verwachte bezorgtijd.

 6. Boodschappen in ontvangst nemen

  Zodra de bezorger met zijn fiets of bus voor de deur staat zal hij gaan uitladen en aanbellen. Je kunt de kratten en/of tassen aannemen en alles direct opbergen in de koelkast, diepvries, keuken en voorraadkasten.


Is het proces van afhalen / pick-up hetzelfde?

Ja, het is ook mogelijk om na het bestellen de boodschappen af te halen in een supermarkt na keuze. Vaak is dit goedkoper of zelfs gratis. Handig ook als je nog andere producten uit de stad nodig hebt. De boodschappen worden gebracht naar een pick-up-point of verzameld in de lokale winkel. Niet alle filialen van elke supermarktketen zijn hiervoor geschikt. Op de website van jouw supermarkt is een overzicht te vinden van pick-up punten.

Zitten er kosten aan verbonden?

Ja, echter verschillen de kosten voor het laten bezorgen van je boodschappen. Elke supermarkt hanteert hiervoor andere prijzen. Er zijn winkels die de boodschappen gratis thuisbezorgen. Ook zijn er online supers die hier altijd geld voor rekenen. Dit zijn dan servicekosten die bovenop de prijs van de boodschappen komen. Vaak is het afhankelijk van de dag en het tijdstip. Op momenten dat veel mensen willen bezorgen kost dit uiteraard wat meer (avonduren en weekenden). Over het algemeen vallen de kosten wel mee. Je bespaart ook doordat je boodschappen thuis laat bezorgen. Je bent namelijk zelf geen kosten kwijt om naar de supermarkt te gaan (denk aan brandstofkosten, parkeerkosten etc).

Plaats een reactie